Organická káva Kampala Nyero zrnková

Neohodnoceno

Organická káva Kampala Nyero je směs pražená z nejkvalitnějších kávových zrn pěstovaných v africké Ugandě. Tvoří ji z 80% arabika a z 20% robusta. Vysoce kvalitní BIO káva Kampala Nyero potěší Vaše chuťové pohárky. Díky vyššímu stupni pražení se skvěle hodí k přípravě espressa, nebo si jí jednoduše můžete připravit ve french pressu i jako tzv. "tureckou kávu

Kampala Nyero
Množství kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
139 Kč 269 Kč 649 Kč od 139 Kč 1 Kč / 1 g 135 Kč / 100 g 130 Kč / 100 g
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
22.3.2023 22.3.2023 22.3.2023 Zvolte variantu
Kód: VF0001 VF0002 VF0003 Zvolte variantu
Organická káva Kampala Nyero zrnková
Neohodnoceno
Až 10 % slevy
Až 10 % slevy
pro registrované zákazníky
Doprava zdarma
k objednávce za 1500 Kč
EKO balení
EKO balení
vašich zásilek
Více než 15 000
výdejních míst v ČR

Detailní popis produktu

Koupí kávy Kampala Nyero podpoříte celý farmářský region a komunitu v Ugandě.

Káva Kampala Nyero a její příběh

Arabika

Arabika obsažená ve směsi Kampala Nyero se pěstuje v horách Ugandy na farmě Kasese v nadmořské výšce kolem 1900 metrů nad mořem. Arabice vyhovuje vysokohorské klima a časté deště. Místní farmáři podporují růst kávy biologickým kompostem, který je složen zejména z banánů. Ochranu kávovníků zde zajišťují hlavně banánovníky a paradoxně také opice. Ohledně ochrany opicemi se dá polemizovat, ale místní farmáři uznávají opice coby ochránce a patrony úrody a věří tomu, že pokud jsou opice na jejich farmách a v okolí, úroda bude vždy ochráněna od všeho zlého. Sklizeň v Kasese probíhá ručně a káva je čištěna vodou. Kávové plody jsou sušeny venku pod provizorní střechou po dobu dvou týdnů.

Robusta

Robusta obsažená ve směsi Kampala Nyero je pěstována v jižní části Ugandy na místě zvaném Masaka. Místní farmář Reggie pěstuje robustu na farmě v Masace zásadně organicky a snaží se v okolí Masaky vzdělávat i ostatní farmáře v tom smyslu, aby pěstovali co nejefektivněji a mysleli na budoucnost. Sklizeň v Masace probíhá stejně jako v Kasese ručně a káva je čištěna vodou. Kávové plody jsou sušeny venku pod provizorní střechou po dobu dvou týdnů.

Kávová zrna jsou po sklizni a usušení zabalena a převezena do České republiky, kde jsou uskladněna. Pražení kávy probíhá v den balení do obalů a jde tedy o naprosto čerstvou kávu, která neztrácí chuť dlouhým skladováním a přepravou.

Jak připravit kávu Kampala Masaka

Nejlépe si kávu vychutnáte jako espresso připravené v klasickém či pákovém presovači. Stejně tak dobrá je při využití french pressu, nebo jí lze jen zalít v hrnečku jako tzv. tureckou kávu.

Pražení kávy Kamapala Nyero

Kávová zrna jsou pražena na vyšší tmavší stupeň, což dodává kávě celkově bohatší a plnější chuť.

Chuťové stopy

Díky vyššímu stupni pražení je chuť kávy plnější s nádechem oříšků a kakaa a jemným jazýčkem hořkosti.

Původ kávy Kampala Nyero

Masaka/Kasese, Uganda

Složení

80% arabika

20% robusta

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva, Nekáva
Země původu: Uganda
Množství: 100 g, 200 g, 500 g
Složení: 80% arabika, 20% robusta
Forma kávy: Zrnková
Chuťové stopy: Kakao, Oříšky
Jak připravit: Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva
Stupeň pražení: Dark roast (jemně hořká)
Kategorie: Káva, Nekáva
Země původu: Uganda
Množství: 100 g, 200 g, 500 g
Složení: 80% arabika, 20% robusta
Forma kávy: Zrnková
Chuťové stopy: Kakao, Oříšky
Jak připravit: Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva
Stupeň pražení: Dark roast (jemně hořká)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

VitalFresh se drží hesla "Zdravý život na prvním místě".

Naše organická BIO káva Kampala se řadí svou kvalitou mezi špičku dostupných káv na českém a evropském trhu, čímž se nejen dostává do popředí kavárenského a restauračního byznysu, ale prodejem pomáháme místním farmářům africké Ugandy, kde se naše kávová zrna pěstují. Kávová zrna kávy Kampala se pěstují bez použití chemie zcela přirozeným způsobem. Přirozenou ochranu kávovníkům poskytují banánovníky a kakaovníky, díky čemuž získala káva Kampala stopy kakaa a dalších.

Ve společnosti VitalFresh si zakládáme na kvalitě a přírodním původu produktů, proto pečlivě veškeré produkty testujeme před uvedením na trh a víme tak jistě, že pokud něco začneme nabízet zákazníkům, jde o perfektní a bezpečný produkt po BIO a EKO stránce. Stejně tak ověřujeme, aby produkty splňovali certifikační standardy.