Detailní popis produktu
Koupí kávy Kampala Nyero podpoříte celý farmářský region a komunitu v Ugandě.
Káva Kampala Nyero a její příběh
Arabika
Arabika obsažená ve směsi Kampala Nyero se pěstuje v horách Ugandy na farmě Kasese v nadmořské výšce kolem 1900 metrů nad mořem. Arabice vyhovuje vysokohorské klima a časté deště. Místní farmáři podporují růst kávy biologickým kompostem, který je složen zejména z banánů. Ochranu kávovníků zde zajišťují hlavně banánovníky a paradoxně také opice. Ohledně ochrany opicemi se dá polemizovat, ale místní farmáři uznávají opice coby ochránce a patrony úrody a věří tomu, že pokud jsou opice na jejich farmách a v okolí, úroda bude vždy ochráněna od všeho zlého. Sklizeň v Kasese probíhá ručně a káva je čištěna vodou. Kávové plody jsou sušeny venku pod provizorní střechou po dobu dvou týdnů.
Robusta
Robusta obsažená ve směsi Kampala Nyero je pěstována v jižní části Ugandy na místě zvaném Masaka. Místní farmář Reggie pěstuje robustu na farmě v Masace zásadně organicky a snaží se v okolí Masaky vzdělávat i ostatní farmáře v tom smyslu, aby pěstovali co nejefektivněji a mysleli na budoucnost. Sklizeň v Masace probíhá stejně jako v Kasese ručně a káva je čištěna vodou. Kávové plody jsou sušeny venku pod provizorní střechou po dobu dvou týdnů.
Kávová zrna jsou po sklizni a usušení zabalena a převezena do České republiky, kde jsou uskladněna. Pražení kávy probíhá v den balení do obalů a jde tedy o naprosto čerstvou kávu, která neztrácí chuť dlouhým skladováním a přepravou.
Jak připravit kávu Kampala Masaka
Nejlépe si kávu vychutnáte jako espresso připravené v klasickém či pákovém presovači. Stejně tak dobrá je při využití french pressu, nebo jí lze jen zalít v hrnečku jako tzv. tureckou kávu.
Pražení kávy Kamapala Nyero
Kávová zrna jsou pražena na vyšší tmavší stupeň, což dodává kávě celkově bohatší a plnější chuť.
Chuťové stopy
Díky vyššímu stupni pražení je chuť kávy plnější s nádechem oříšků a kakaa a jemným jazýčkem hořkosti.
Původ kávy Kampala Nyero
Masaka/Kasese, Uganda
Složení
80% arabika
20% robusta
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Uganda |
Množství: | 100 g, 200 g, 500 g |
Složení: | 80% arabika, 20% robusta |
Forma kávy: | Mletá |
Chuťové stopy: | Kakao, Oříšky |
Jak připravit: | Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva |
Stupeň pražení: | Dark roast (jemně hořká) |
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Uganda |
Množství: | 100 g, 200 g, 500 g |
Složení: | 80% arabika, 20% robusta |
Forma kávy: | Mletá |
Chuťové stopy: | Kakao, Oříšky |
Jak připravit: | Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva |
Stupeň pražení: | Dark roast (jemně hořká) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
VitalFresh se drží hesla "Zdravý život na prvním místě".
Naše organická BIO káva Kampala se řadí svou kvalitou mezi špičku dostupných káv na českém a evropském trhu, čímž se nejen dostává do popředí kavárenského a restauračního byznysu, ale prodejem pomáháme místním farmářům africké Ugandy, kde se naše kávová zrna pěstují. Kávová zrna kávy Kampala se pěstují bez použití chemie zcela přirozeným způsobem. Přirozenou ochranu kávovníkům poskytují banánovníky a kakaovníky, díky čemuž získala káva Kampala stopy kakaa a dalších.
Ve společnosti VitalFresh si zakládáme na kvalitě a přírodním původu produktů, proto pečlivě veškeré produkty testujeme před uvedením na trh a víme tak jistě, že pokud něco začneme nabízet zákazníkům, jde o perfektní a bezpečný produkt po BIO a EKO stránce. Stejně tak ověřujeme, aby produkty splňovali certifikační standardy.