Organická káva Kampala Namunsi 100% arabica zrnková

Neohodnoceno

Organická káva Kampala Namunsi je pražená z nejkvalitnějších kávových zrn pěstovaných v africké Ugandě. Tvoří ji ze 100% arabika. Vysoce kvalitní BIO káva Kampala Namunsi potěší Vaše chuťové pohárky díky jemné chuti s nádechem mandlí, mandarinek a kakaa. Díky střednímu stupni pražení je vhodná pro všechny druhy přípravy

Kampala Namunsi
Množství kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
139 Kč 269 Kč 649 Kč od 139 Kč 1 Kč / 1 g 135 Kč / 100 g 130 Kč / 100 g
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
27.3.2023 27.3.2023 27.3.2023 Zvolte variantu
Kód: VF0016 VF0017 VF0018 Zvolte variantu
Organická káva Kampala Namunsi 100% arabica zrnková
Neohodnoceno
Až 10 % slevy
Až 10 % slevy
pro registrované zákazníky
Doprava zdarma
k objednávce za 1500 Kč
EKO balení
EKO balení
vašich zásilek
Více než 15 000
výdejních míst v ČR

Detailní popis produktu

Koupí kávy podpoříte celý farmářský region a komunitu v Ugandě.

Káva Kampala Masaka robusta obsahuje 3x méně kofeinu než robusta. Jde tak o kávu se středně jemnou chutí a nižší hořkostí.

Káva Kampala Namunsi a její příběh

Arabika obsažená ve směsi Kampala Namunsi se pěstuje ve východní části Ugandy poblíž hranic s Keňou na farmě Mbale. Je zde pěstována jedna z našich arabik komunitou Bugisu, která pěstuje nejen kávu, ale i další potraviny s vizí čistoty a návratu ke kořenům. To znamená, že k pěstování této kávy není používána žádná chemie a farmáři pěstují tradičně po vzoru svých předků. Kávu tak v jejím růstu nepodporují chemické přípravky ale staré zaručené metody. Růstu napomáhá zejména kozí hnojivo smíchané s banánovým kompostem. Káva roste ve vulkánové půdě, která dodává kávě ideální vnitřní klima, které v kombinaci s častými dešti podporuje ideální růst. Růst kávy také podporuje jeho symbióza s banánovníky, které se starají kávě o ideální vláhu a velké listy banánovníků dodávají kávovníkům potřebný stín. Káva tak není chemií ani chráněna. Roli ochránců kávovníku zastávají zázvor a citronová tráva. Zázvor je vysazen v řadách kolem kávovníků a zamezuje svým aroma a složením škůdcům a hmyzu dostat se ke kávovníkům.

Kávová zrna jsou po sklizni a usušení zabalena a převezena do České republiky, kde jsou uskladněna. Pražení kávy probíhá v den balení do obalů a jde tedy o naprosto čerstvou kávu, která neztrácí chuť dlouhým skladováním a přepravou.

Jak připravit kávu Kampala Namunsi

Nejlépe si kávu vychutnáte jako espresso připravené v klasickém či pákovém presovači. Stejně tak dobrá je při využití french pressu, mokka konvici nebo jí lze jen zalít v hrnečku jako tzv. tureckou kávu.

Pražení kávy Kamapala Namunsi

Kávová zrna jsou pražena na střední stupeň, což dodává kávě lahodnou jemnou bohatou chuť a není hořká.

Chuťové stopy

Díky střednímu stupni pražení je chuť kávy jemnější s nádechem mandlí, mandarinek a kakaa.

Původ kávy Kampala Namunsi

Mbale, Uganda

Složení

100% arabica

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva, Nekáva
Země původu: Uganda
Množství: 100 g, 200 g, 500 g
Složení: 100% arabica
Forma kávy: Zrnková
Chuťové stopy: Kakao, Mandle, Mandarinka
Jak připravit: Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva, Mokka konvice
Stupeň pražení: City roast (střední)
Kategorie: Káva, Nekáva
Země původu: Uganda
Množství: 100 g, 200 g, 500 g
Složení: 100% arabica
Forma kávy: Zrnková
Chuťové stopy: Kakao, Mandle, Mandarinka
Jak připravit: Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva, Mokka konvice
Stupeň pražení: City roast (střední)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

VitalFresh se drží hesla "Zdravý život na prvním místě".

Naše organická BIO káva Kampala se řadí svou kvalitou mezi špičku dostupných káv na českém a evropském trhu, čímž se nejen dostává do popředí kavárenského a restauračního byznysu, ale prodejem pomáháme místním farmářům africké Ugandy, kde se naše kávová zrna pěstují. Kávová zrna kávy Kampala se pěstují bez použití chemie zcela přirozeným způsobem. Přirozenou ochranu kávovníkům poskytují banánovníky a kakaovníky, díky čemuž získala káva Kampala stopy kakaa a dalších.

Ve společnosti VitalFresh si zakládáme na kvalitě a přírodním původu produktů, proto pečlivě veškeré produkty testujeme před uvedením na trh a víme tak jistě, že pokud něco začneme nabízet zákazníkům, jde o perfektní a bezpečný produkt po BIO a EKO stránce. Stejně tak ověřujeme, aby produkty splňovali certifikační standardy.