Detailní popis produktu
Koupí kávy podpoříte celý farmářský region a komunitu v Ugandě.
Káva Kampala Masaka robusta obsahuje 3x méně kofeinu než robusta. Jde tak o kávu se středně jemnou chutí a nižší hořkostí.
Káva Kampala Namunsi a její příběh
Arabika obsažená ve směsi Kampala Namunsi se pěstuje ve východní části Ugandy poblíž hranic s Keňou na farmě Mbale. Je zde pěstována jedna z našich arabik komunitou Bugisu, která pěstuje nejen kávu, ale i další potraviny s vizí čistoty a návratu ke kořenům. To znamená, že k pěstování této kávy není používána žádná chemie a farmáři pěstují tradičně po vzoru svých předků. Kávu tak v jejím růstu nepodporují chemické přípravky ale staré zaručené metody. Růstu napomáhá zejména kozí hnojivo smíchané s banánovým kompostem. Káva roste ve vulkánové půdě, která dodává kávě ideální vnitřní klima, které v kombinaci s častými dešti podporuje ideální růst. Růst kávy také podporuje jeho symbióza s banánovníky, které se starají kávě o ideální vláhu a velké listy banánovníků dodávají kávovníkům potřebný stín. Káva tak není chemií ani chráněna. Roli ochránců kávovníku zastávají zázvor a citronová tráva. Zázvor je vysazen v řadách kolem kávovníků a zamezuje svým aroma a složením škůdcům a hmyzu dostat se ke kávovníkům.
Kávová zrna jsou po sklizni a usušení zabalena a převezena do České republiky, kde jsou uskladněna. Pražení kávy probíhá v den balení do obalů a jde tedy o naprosto čerstvou kávu, která neztrácí chuť dlouhým skladováním a přepravou.
Jak připravit kávu Kampala Namunsi
Nejlépe si kávu vychutnáte jako espresso připravené v klasickém či pákovém presovači. Stejně tak dobrá je při využití french pressu, mokka konvici nebo jí lze jen zalít v hrnečku jako tzv. tureckou kávu.
Pražení kávy Kamapala Namunsi
Kávová zrna jsou pražena na střední stupeň, což dodává kávě lahodnou jemnou bohatou chuť a není hořká.
Chuťové stopy
Díky střednímu stupni pražení je chuť kávy jemnější s nádechem mandlí, mandarinek a kakaa.
Původ kávy Kampala Namunsi
Mbale, Uganda
Složení
100% arabica
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Uganda |
Množství: | 100 g, 200 g, 500 g |
Složení: | 100% arabica |
Forma kávy: | Zrnková |
Chuťové stopy: | Kakao, Mandle, Mandarinka |
Jak připravit: | Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva, Mokka konvice |
Stupeň pražení: | City roast (střední) |
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Uganda |
Množství: | 100 g, 200 g, 500 g |
Složení: | 100% arabica |
Forma kávy: | Zrnková |
Chuťové stopy: | Kakao, Mandle, Mandarinka |
Jak připravit: | Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva, Mokka konvice |
Stupeň pražení: | City roast (střední) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
VitalFresh se drží hesla "Zdravý život na prvním místě".
Naše organická BIO káva Kampala se řadí svou kvalitou mezi špičku dostupných káv na českém a evropském trhu, čímž se nejen dostává do popředí kavárenského a restauračního byznysu, ale prodejem pomáháme místním farmářům africké Ugandy, kde se naše kávová zrna pěstují. Kávová zrna kávy Kampala se pěstují bez použití chemie zcela přirozeným způsobem. Přirozenou ochranu kávovníkům poskytují banánovníky a kakaovníky, díky čemuž získala káva Kampala stopy kakaa a dalších.
Ve společnosti VitalFresh si zakládáme na kvalitě a přírodním původu produktů, proto pečlivě veškeré produkty testujeme před uvedením na trh a víme tak jistě, že pokud něco začneme nabízet zákazníkům, jde o perfektní a bezpečný produkt po BIO a EKO stránce. Stejně tak ověřujeme, aby produkty splňovali certifikační standardy.