Detailní popis produktu
Koupí kávy podpoříte celý farmářský region a komunitu v Ugandě.
Káva Kampala Masaka robusta obsahuje 3x více kofeinu než arabika. Jde tak o velmi silnou kávu s výraznou chutí.
Káva Kampala Masaka a její příběh
Robusta obsažená v kávě Kampala Masaka je pěstována v jižní části Ugandy na místě zvaném Masaka. Místní farmář Reggie pěstuje robustu na farmě v Masace zásadně organicky a snaží se v okolí Masaky vzdělávat i ostatní farmáře v tom smyslu, aby pěstovali co nejefektivněji a mysleli na budoucnost. Sklizeň v Masace probíhá ručně a káva je čištěna vodou. Kávové plody jsou sušeny venku pod provizorní střechou po dobu dvou týdnů.
Kávová zrna jsou po sklizni a usušení zabalena a převezena do České republiky, kde jsou uskladněna. Pražení kávy probíhá v den balení do obalů a jde tedy o naprosto čerstvou kávu, která neztrácí chuť dlouhým skladováním a přepravou.
Jak připravit kávu Kampala Masaka
Nejlépe si kávu vychutnáte jako espresso připravené v klasickém či pákovém presovači. Stejně tak dobrá je při využití french pressu, mokka konvici nebo jí lze jen zalít v hrnečku jako tzv. tureckou kávu.
Pražení kávy Kamapala Masaka
Kávová zrna jsou pražena na vyšší tmavší stupeň, což dodává kávě celkově bohatší a plnější chuť.
Chuťové stopy
Díky vyššímu stupni pražení je chuť kávy plnější s nádechem oříšků a jemným jazýčkem hořkosti.
Původ kávy Kampala Masaka
Masaka, Uganda
Složení
100% robusta
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Uganda |
Množství: | 100 g, 200 g, 500 g |
Složení: | 100% robusta |
Forma kávy: | Mletá |
Chuťové stopy: | Oříšky |
Jak připravit: | Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva, Mokka konvice |
Stupeň pražení: | Dark roast (jemně hořká) |
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Uganda |
Množství: | 100 g, 200 g, 500 g |
Složení: | 100% robusta |
Forma kávy: | Mletá |
Chuťové stopy: | Oříšky |
Jak připravit: | Espresso, French press, Filtrovaná káva, Turecká káva, Mokka konvice |
Stupeň pražení: | Dark roast (jemně hořká) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
VitalFresh se drží hesla "Zdravý život na prvním místě".
Naše organická BIO káva Kampala se řadí svou kvalitou mezi špičku dostupných káv na českém a evropském trhu, čímž se nejen dostává do popředí kavárenského a restauračního byznysu, ale prodejem pomáháme místním farmářům africké Ugandy, kde se naše kávová zrna pěstují. Kávová zrna kávy Kampala se pěstují bez použití chemie zcela přirozeným způsobem. Přirozenou ochranu kávovníkům poskytují banánovníky a kakaovníky, díky čemuž získala káva Kampala stopy kakaa a dalších.
Ve společnosti VitalFresh si zakládáme na kvalitě a přírodním původu produktů, proto pečlivě veškeré produkty testujeme před uvedením na trh a víme tak jistě, že pokud něco začneme nabízet zákazníkům, jde o perfektní a bezpečný produkt po BIO a EKO stránce. Stejně tak ověřujeme, aby produkty splňovali certifikační standardy.