Nekáva inspirovaná tisíciletími proslulou ajurvédskou směsí koření Masala. Zažijte díky Nekávě vůni orientu. Směs praženého ječmene a prohřívacího koření Vám umožní výjimečný chuťový a voňavý zážitek. Nekáva zahřívací masala obsahuje velkou porci skořice a hřebíčku. Následuje je černý pepř, zázvor a muškátový oříšek. Pohoda, rafinovanost, radost, prohřátí v jednom doušku. Díky vyvážené směsi a propracovanému složení koření získává Nekáva Masala celou řadu příznivých vlastností. Vyzkoušejte kořeněnou Nekávu nejlépe s jakýmkoliv rostlinným či kravským mlékem. Tím ještě zvýšíte její lahodnost.
Detailní popis produktu
Hlavní složky
Pražený BIO ječmen (90 g)
Směs BIO koření (10 g)
BIO skořice
BIO hřebíček
BIO černý pepř
BIO zázvor
BIO muškátový oříšek
Balení a příprava
100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100 % biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. Bio ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.
Příprava
- French press
Na 100ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
- Filtrovaná Nekáva
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
- Cold brew
Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24 h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.
Složení a parametry
pražený BIO ječmen* (90 g), směs BIO koření (10 g) BIO skořice*, BIO hřebíček*, BIO černý pepř*, BIO zázvor*, BIO muškátový oříšek*
* produkt ekologického zemědělství
Parametry
Váha: 100 g/500 g
Energie 2586 kJ / 613 kcal
Tuky 10 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,8g
Sacharidy 92,4g
z toho cukry 1,7g
Vláknina 18 g
Bílkovina 14,6g
Sůl 0,44g
Minimální trvanlivost
označena na zadní horní straně obalu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
Hlavní složka: | Zázvor, Pražený ječmen, Skořice, Hřebíček, Pepř černý, Muškátový oříšek |
Forma kávy: | Mletá |
Vlastnosti kávy: | Bez kofeinu |
Množství: | 1 ks |
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
Hlavní složka: | Zázvor, Pražený ječmen, Skořice, Hřebíček, Pepř černý, Muškátový oříšek |
Forma kávy: | Mletá |
Vlastnosti kávy: | Bez kofeinu |
Množství: | 1 ks |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nekáva spojuje moderní espresso podobu s tradiční obilnou chutí i požadavky na poctivě vypěstované kvalitní potraviny.
Ve formě cikorky a melty pili obilnou alternativu kávy již naše babičky a dědečkové. Nekáva je tmavý bezkofeinový nápoj z praženého ječmene s hořkou zemitější chutí s nádechem oříšků. Díky spolupráci s kvalitní pražírnou se Nekávě podařilo vyvinout unikátní technologii pražení a hrubost mletí, díky kterému vynikne ořechová chuť a Nekávu lze připravit na mnoho způsobů.
Na ekologii Nekávě velice záleží. Mletá Nekáva je český vlastenec. Je vyrobena čistě z českého BIO ječmene. Pražena a mletá také v České republice. Vzdáváme tak hold českému ekologickému zemědělství. Garantují navíc 100 % kompostovatelnost obalu z přírodních polymerů včetně zipového uzávěru. Ve verzi „podů/polštářků“ zaručují přírodní kompostovatelný obal bez chemických pojiv, přičemž odpad z něho je přirozeně odbouratelný.