NEKÁVA ORIGINAL – BIO pražený ječmen bez kofeinu

Neohodnoceno

Jsem Nekáva, pražená z českého BIO ječmene. Můžete mě pít celý den, klidně i před spaním, jsem totiž přirozeně bezkofeinová. Podporuji dobré zažívání a posiluji imunitní systém. Jsem vhodná pro celou rodinu a děti mě mohou pít jako svoji Nekávičku. Jak chutnám? Jsem tmavá jako káva a moje chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Chutnám skvěle jen tak i s mlékem, ať už preferujete kravské, nebo rostlinné.

Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
98 Kč 390 Kč od 98 Kč 1 Kč / 1 g 78 Kč / 100 g
Dostupnost: Skladem Skladem Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
22.3.2023 22.3.2023 Zvolte variantu
Kód: 1985/PAP 1985/PAP2 Zvolte variantu
NEKÁVA ORIGINAL – BIO pražený ječmen bez kofeinu
Neohodnoceno
original 100 g bile pozadi
Novinka Vhodné pro děti
Až 10 % slevy
Až 10 % slevy
pro registrované zákazníky
Doprava zdarma
k objednávce za 1500 Kč
EKO balení
EKO balení
vašich zásilek
Více než 15 000
výdejních míst v ČR

Detailní popis produktu

Hlavní složky

100% organický pražený ječmen

Balení a příprava

100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100 % biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. Bio ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.

Příprava

  • Moka konvička
    Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30 g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.

 

  • French press
    Na 100ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.

 

  • Filtrovaná Nekáva
    Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.

 

  • Pákový kávovar
    Sypanou/ mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci jako „klasické“ kávy – tedy 78g na jednu porci.  Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.

 

  • Cold brew
    Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24 h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.

Složení a parametry

100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) českého původu

(BIO – produkt ekologického zemědělství).

Pozor

Výrobek obsahuje lepek.

Parametry

Váha: 100 g/500 g
Energetická hodnota na 100 g: 1358 kJ/320 kcal
Bílkoviny (100g): 9,3 g
Sacharidy (100g): 85 g
– z toho cukry: 0 g
Tuky (100g): 2,4 g
– z toho nenasycené mastné kyseliny: 0,8 g
Vláknina: 18 g

Minimální trvanlivost

Označena na zadní horní straně obalu

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva, Nekáva
Země původu: Česká republika
Hlavní složka: Pražený ječmen
Forma kávy: Mletá
Vlastnosti kávy: Bez kofeinu
Množství: 1 ks
Kategorie: Káva, Nekáva
Země původu: Česká republika
Hlavní složka: Pražený ječmen
Forma kávy: Mletá
Vlastnosti kávy: Bez kofeinu
Množství: 1 ks

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nekáva spojuje moderní espresso podobu s tradiční obilnou chutí i požadavky na poctivě vypěstované kvalitní potraviny.

Ve formě cikorky a melty pili obilnou alternativu kávy již naše babičky a dědečkové. Nekáva je tmavý bezkofeinový nápoj z praženého ječmene s hořkou zemitější chutí s nádechem oříšků. Díky spolupráci s kvalitní pražírnou se Nekávě podařilo vyvinout unikátní technologii pražení a hrubost mletí, díky kterému vynikne ořechová chuť a Nekávu lze připravit na mnoho způsobů.

Na ekologii Nekávě velice záleží.  Mletá Nekáva je český vlastenec. Je vyrobena čistě z českého BIO ječmenePražena a mletá také v České republice. Vzdáváme tak hold českému ekologickému zemědělství. Garantují navíc 100 % kompostovatelnost obalu z přírodních polymerů včetně zipového uzávěru. Ve verzi „podů/polštářků“ zaručují přírodní kompostovatelný obal bez chemických pojiv, přičemž odpad z něho je přirozeně odbouratelný.