Zelené potraviny

Jako zelené potraviny jsou obvykle označovány vysoce výživné a zdraví prospěšné obilné trávy, zelené mikrořasy a sinice. 

 

ZELENÁ PRO ZDRAVÍ

Jaké účinné a zdraví prospěšné látky se tedy v zelených potravinách nachází? Pojďme jich pár zmínit. Mladý ječmen obsahuje 4krát více vápníku než mléko a 10krát více železa než špenát. Najdeme v něm více než 12 druhů minerálů a 13 druhů vitamínů, významné antioxidanty jako je superoxiddismutáza (SOD), pro zdraví užitečné fenolické látky a další.

Chlorella do vašeho těla dostane chlorofyl, který kromě podpory krvetvorby pomáhá s celkovou regenerací organismu a zpomaluje stárnutí. Společně s chlorofylem se do těla dostávají vitaminy, kyselina listová nebo látka zvaná chlorellin (přírodní antibiotikum). Železa má chlorella ještě výrazně více, než ječmen. Bohatá je na obsah bílkovin. Spolu s ječmenem dodává tělu všechny esenciální  aminokyseliny.

NEJSOU LÉK, ALE LÉČÍ. JAK TO TEDY JE?

Nejdůležitější faktor ovlivňující naše zdraví je strava. Zařazení zelených potravin je výrazné vylepšení jídelníčku. Ječmen a chlorella dodávají tělu výše uvedené důležité látky, navozují šetrnou očistu, podporují organismus na více úrovních a v konečném důsledku tak obnovují a zlepšují regenerační schopnosti těla. Zelené potraviny pomáhají tělu, aby si pomohlo samo. Regenerační schopnosti našeho těla jsou totiž vynikající a překonávají sebelepší léky. Na nás je, abychom tělu poskytli k regeneraci podmínky.

Sečteno, podtrženo – zelené potraviny (právem nazývané superpotravinami) obsahují tolik účinných a pro tělo důležitých látek, že při jejich pravidelné konzumaci budete klasické léky potřebovat méně. Tím, že poskytují tělu tolik živin, totiž zabraňují vzniku a rozvoji celé řady potíží a onemocnění. Proto říkáme, že i když nejsou lék, tak vlastně léčí.