Přírodní sladidla

Přírodní sladidla - Tato sladidla a sirupy obsahují méně kalorií než běžný cukr a navíc jsou zdrojem minerálních látek, vitramínů a dalších výživných látek. Přírodní sirupy a sladidla může používat v podobě prášku, krystalů, tablet, husté tekutiny nebo sušených listů. 
Přírodní sladidla jsou zdrojem energie potřebné pro lidské tělo, které nahradí bílý rafinovaný cukr a na rozdíl o bíleho rafinovaného cukru obsahují minerály, vitamíny a mají nižší glykemický index nepodporující růst tělesné hmotnosti.
  • tekutá sladidla - sirupy (javorový, rýžový, agávový, melasa, palmový, datlový, kokosový, z ječmého sladu..)
  • prášek (stévie, karob, lacuma, yacon, mesquite..)
  • sypké - cukry (kokosový, xilitol, tmavý třtinový cukr, Erythritol)
  • tekuté (stévie)
  • tablety (stévie)