Nevíte, která Nekáva je pro Vás ta pravá? Nevadí. Připravili jsme pro Vás speciální ochutnávkový balíček naší nekávové rodinky. Na výběr budete mít originální Nekávu s jemně oříškovou chutí a „kávovou“ hořkostí či Nekávu Masala, která skvěle zahřeje a dodá tělu spousty prospěšných látek. Stejně tak i u Nekávy pro regeneraci či detox můžete díky směsi bylinek vychutnat lahodnou chuť a zároveň udělat pro tělo dobrý skutek.
Detailní popis produktu
Sada obsahuje:
NEKÁVA – ORIGINAL – BIO pražený ječmen bez kofeinu – MLETÁ 21g
NEKÁVA – ZAHŘÍVACÍ MASALA – BIO pražený ječmen se směsí koření – 21g
NEKÁVA – PRO REGENERACI – BIO pražený ječmen se směsí bylinek – 21g
NEKÁVA – PRO DETOX – BIO pražený ječmen se směsí bylinek – 21g
Jak správně připravit Nekávu?
- Moka konvička
Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30 g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce. - French press
Na 100ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo. - Filtrovaná Nekáva
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru. - Cold brew
Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.
Balení a příprava
100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100 % biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. Bio ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.
Další informace
Minimální trvanlivost: označena na zadní straně krabičky
Výrobce: Orzo coffee s.r.o., Hodkovická 109, 46312 Liberec
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
Forma kávy: | Mletá |
Vlastnosti kávy: | Bez kofeinu |
Množství: | 1 sada |
Kategorie: | Káva, Nekáva |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
Forma kávy: | Mletá |
Vlastnosti kávy: | Bez kofeinu |
Množství: | 1 sada |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nekáva spojuje moderní espresso podobu s tradiční obilnou chutí i požadavky na poctivě vypěstované kvalitní potraviny.
Ve formě cikorky a melty pili obilnou alternativu kávy již naše babičky a dědečkové. Nekáva je tmavý bezkofeinový nápoj z praženého ječmene s hořkou zemitější chutí s nádechem oříšků. Díky spolupráci s kvalitní pražírnou se Nekávě podařilo vyvinout unikátní technologii pražení a hrubost mletí, díky kterému vynikne ořechová chuť a Nekávu lze připravit na mnoho způsobů.
Na ekologii Nekávě velice záleží. Mletá Nekáva je český vlastenec. Je vyrobena čistě z českého BIO ječmene. Pražena a mletá také v České republice. Vzdáváme tak hold českému ekologickému zemědělství. Garantují navíc 100 % kompostovatelnost obalu z přírodních polymerů včetně zipového uzávěru. Ve verzi „podů/polštářků“ zaručují přírodní kompostovatelný obal bez chemických pojiv, přičemž odpad z něho je přirozeně odbouratelný.